Frequently asked questions

Kan ik lopen, of moet ik op de fiets komen?


Het programma zit zo in elkaar dat er tussen elke voorstelling genoeg tijd zit om van locatie a naar locatie b te lopen. Soms is het echter wel een flinke wandeltocht, dat is het geval bij de route “Zo kom je nog eens ergens” (De namen van de routes staan op de door u gekochte vouchers) raden wij u aan om wel op de fiets te komen. Op deze website kunt u binnenkort ook zien wat de geschatte fiets en wandeltijden van elke routes is in een mooie Het Verbond Groningen Routekaart.
Hoe koop ik een ticket voor Het Verbond Groningen?


Klik op ‘tickets’ rechts bovenaan de site; Kies een datum wanneer u naar Het Verbond Groningen wil; Kies via ‘koop tickets’ nogmaals de maker of groep; Of kies de ‘Verras me’ optie, dan krijgt u drie ‘geheime’ voorstellingen te zien. Koop een voucher voor de drie voorstellingen waar uw favoriete maker of groep zich aan verbonden heeft; Let op: u koopt dus een voucher voor ‘de route’ waar uw favoriete maker of groep in zit, in die route zitten dus nog twee andere ‘geheime’ voorstellingen. Zodat u zich kunt laten verrassen door het brede theaterpalet van Groningen Stad.
Hoe zit dat met de routes?


U ziet drie verrassende voorstellingen op drie bijzondere locaties in Groningen Stad. Elke voorstelling begint een half uur na elkaar (m.u.v. de route ‘Ver Weg’) Elke route is te voet en te fiets te bereiken binnen dat half uur. Soms moet u langer dan 15 min lopen, trek dus stevige schoenen aan! Op deze site vindt u kaarten per route met daarop de weg die u kunt lopen/fietsen. Een voorstelling in de route ‘Ver weg’ duurt langer
Waarom houden jullie twee voorstellingen geheim?


Het Verbond Groningen staat voor een creatieve verbinding tussen verschillende makers en groepen zonder onderscheid tussen ‘professioneel/amateur’. We hebben daarom ook drie verschillende voorstellingen aan elkaar gekoppeld. Die verschillen en de experimentele aard van de voorstellingen zorgt ervoor dat wij denken dat de beste ervaring van dit project is dat je zonder vooroordelen en verwachtingen een voorstelling ingaat. Zo kunt u zich echt laten verrassen en leert u nieuwe dingen kennen. Daarnaast willen we u graag de kans bieden om toch uw favoriete maker of groep te zien, misschien omdat u al een tijd fan bent of omdat uw familie/vrienden in die voorstelling spelen. Daarom hebben we voor dit unieke systeem gekozen.
Ik wil graag naar een specifieke locatie ipv naar een specifieke maker, kan dat?


Helaas is dat niet mogelijk. U kunt wel via een maker een ticket voor een route kopen, maar niet via een locatie. Wij laten u echter tijdig weten waar en hoe laat u moet zijn voor de drie voorstellingen die u gaat zien tijdens het weekend. Dus u weet eerder naar welke locaties u gaat, dan naar welke drie voorstellingen. Zo kunt u open de avond instappen en u echt laten verrassen door het prachtige aanbod van theater tijdens Het Verbond Groningen!
Hoe wordt mijn veiligheid gewaarborgd met oog op corona?


Het Verbond Groningen is begonnen vanuit de wens om de kaders van Covid-19 als kracht te gebruiken en niet als beperking. Dit betekent dat wij zorgvuldig te werk gaan om ervoor te zorgen dat u en de makers en groepen veilig zijn. Elke locatie heeft een eigen corona protocol en houdt zich daar netjes aan. Ook zal elke publieksopstelling zo in elkaar zitten dat het publiek op veilige afstand van elkaar zit. De spelers uit de voorstellingen hoeven, geheel volgens de regels van de overheid, tijdens de voorstellingen geen anderhalf meter afstand te houden. Er wordt natuurlijk wel afstand gehouden tot het publiek. Een belangrijke regel voor zowel het publiek als de spelers, makers en groepen is dat wanneer ze gezondheidsklachten hebben ze thuisblijven. Hier wordt goed op gecheckt en naar gevraagd.

Stond hier uw vraag hier niet tussen, mail dan naar Info@hetverbondgroningen.nl