De theatermakers

Hieronder vind je de makers en groepen die deelnemen aan Het Verbond Groningen 2020. Ook kan je meer informatie vinden over wat zij buiten het festival en in het ‘oude normaal’ doen. Verder vind je informatie over elke specifieke voorstelling en kunt je via deze pagina ook kaarten bestellen voor een route.

De Covid Club

Een verbond in Het Verbond wordt gevormd door een aantal studenten toneelverenigingen die de handen ineenslaan in deze samenwerkingsproductie. Onder regie van theatermaakster Sarah van der Meere gaan zij op zoek naar de grenzen van digitale communicatie.

GOOV

GOOV Muziektheater is sinds 1928 een actieve vereniging in de stad Groningen en ontving in september 2004 de Koninklijke erepenning. In ruim 90 jaar heeft GOOV Muziektheater meer dan 55 producties op de planken van de grote Noord-Nederlandse theaters gezet.

Bab ad-daar

Babaddaar (onderdeel van NITE) is een gastvrije groep waar nieuwkomers in Nederland hun talent in dans, theater en muziek kunnen ontwikkelen met behulp van professionals uit het culturele veld in Groningen. Voor Het Verbond maken ze een muzikale presentatie met muziek uit het Midden Oosten.

Roux

Bladgoud

 

‘Er is iets mis met de wereld’

‘Wat dan?’

‘Mensen zijn boos op elkaar’

‘Waarom dan?’

‘Dat zijn ze vergeten’

‘Dat is raar, mag ik nu weer buitenspelen?’

‘Ga maar, wees voorzichtig’

Mads Wittermans

Acteur en maker Mads Wittermans speelde toneel in onder meer Lenny Bruce en Stormbrein; film en televisie: onder andere Van God Los, Penoza en Baantjer Het Begin. Sinds twee jaar heeft hij zijn eigen stichting: Theater Producties Wittermans.

Opleiding Acteur, Noorderpoort

De opleiding acteur van het Kunst&Multimedia, Noorderpoort mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Het Verbond. Drie studenten van die opleiding maken een voorstelling waarin ze Shakespeare...

Het Peloton

Het Peloton is een theatergezelschap in Groningen van ervaren spelers die een van de theaterscholen in Groningen of omgeving hebben doorlopen. Annemiek Dijkstra is de artistiek leider. Wij maken theaterproducties voor festivals, theater en andere locaties.

Vals Alarm

Vals Alarm bestaat uit een groep enthousiaste acteurs, zangers en dansers. Deze groep amateurs richt zich jaarlijks op het produceren van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. 

De Noorderlingen

De Noorderlingen, Vooropleiding Theater Groningen is al 30 jaar de plek voor jongeren die later van theater hun beroep willen maken. De productiegroep van ’20-’21 speelt 25, 26 en 27 september een performance speciaal geregisseerd voor Het Verbond Groningen door Nicole Bakker. 

Jonge Sla

Ook Jonge Sla is Het Verbond aangegaan en maakt – geheel binnen de traditie van dit gezelschap – een eigentijdse bewerking van een klassieker, gespeeld door jongeren: De Beer van Tjechow

Jan Veldman

Schrijver en liedjessmid Jan Veldman neemt zijn gitaar mee en zal een aantal van zijn beste liedjes en verhalen performen. Binnenkort meer informatie! 

Ada and Olympia

Currently both working as freelance dance artists across Europe we come together to present our first work in progress duet ‘Stuff We All Get’.

 

Inspired by shadows, swagger and movement in itself as a form of deep and sometimes...